Ubat HomeSick

Assalamualaikum dan Hye

hilangkan + Home sick


   Kali ni aku nak kongsi sikit dengan korang semua tetang satu penyakit ni,pernah dengar 'HomeSick' ?? eh bukan rumah sakit = Hospital lah tapi penyakit rindu rumah ... baru tahu yang aku pon ada penyakit ni :3

   Semua dah tahukan sekarang musim budak-budak lepasan SPM sambung belajar ada pergi Matrik,Poli,IPTA,IPTS dan ada jugak yang sambung Pra-U.Mesti ada yang terindukan rumah bila duduk di asrama tu.Aku?? hehe entry akan datang aku cerita ke mana kah aku

   Di bawah ni ada lah sikit tips yang korang boleh buat ubat untuk penyakit korang tu .... psst aku tanya senior UiTM woo

> Rajin-rajin lah diri untuk menegur sapa dan bersembang dengan kawan sebilik.Nampak mudah tapi mungkin boleh lupakan seketika fikiran korang kepada rumah tu

> Berjalan meneroka tempat pengajian korang seperti melawat bilik rakan yang lain

> Baca buku atau komik sampai korang leka :)

> Kalau rindu sangat sangat hubungilah keluarga korang jangan pendam

> Bawak benda yang korang tak boleh lupakan dan tak boleh hidup tanpanya macam teddy bear,bantal bucuk  :3

> set ke dalam minda korang yang mulai hari ini asrama tu sudah jadi rumah ke dua korang

> cuba jadikan suasana bilik korang seronok macam selalu sembang dengan kawan sebilik

yang tu sahaja ubatnya,kalau tak menjadi jugak sabarlah peyakit ni kejap saja.Aku pon biasa jadi tapi tak sampai nangis yaa haha.
SELAMAT MAJU JAYA UNTUK SEMUA 




   
Like sikit jom

8 comments:

Farah Waheda Wahid said...

kena kental semangat....

Afiq said...

@Farah Waheda Wahid hehe yup kena kental semangat tapi kadang kadang nangis gak :3

xila xotmy said...

besela tu lama2 oke bah hehe

ammelia yusoff said...

dah ada kawan nanti ok la. ^^

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

Salam Ramadhan is singgah sini menabung Inti Kolej Engineering, sabar lama-lama biasa lah diri tu.

http://iskandarx.com/2013/07/12/segmen-bloglist-santai-iskandarx-2013-reloaded/

Elvy Nellysha said...

hehe .. kita lau homesick , makan banyk2 .. :P

singgah sini ..meh folo if blm . i will follow back !! salam ukhwah !!
:)

seribupilihan said...

dulu masa mula mula masuk college memang kita ada kena home sick..i've got fever for a week..huhu..everythig is going down..nothing to speak with friends..loss of appetite,imsomnia,crying and almost going to crazy..haha..

this is my experience..:-)

Busyra Bt Takiyudin said...

kentalkan jiwa. nnti lama2 okay la.