Saat Yang Genting

hye

 Baru hari ini boleh update blog yang hmmm agak bersawang ni hihi Hari ini tamat lah sudah peperiksaan UPSR yang ditempuhi adik-adik darjah 6 yang comel tu maknanya dah boleh merdeka dah kan . Bakal menyusul lepas ni pulak peperiksaan PMR giliran calon-calon tingkatan 3 lah pulak dan tup tup tup PMR pon sampai ke penghujung . Tinggallah calon-calon yang senior pulak hoho agak ketakutan disitu ditambah pula dengan pengalaman menempuhi soalan-soalan TRIAL SPM yang cukup membuatkan jiwa menjadi KOSONG KOSONG ketika menjawabnya.

Baiklah cukup lah kot bercerita tentang EXAM penting tu.Nak cerita lah jugak kan tentang persediaan untuk kita mnghadapinya kan.OK jom Afiq nak share sikit apa persediaan yang boleh dibuat selepas selesai TRIAL

 - Buat analisis subjek-subjek yang korang rasa boleh menjadi subjek killer buat korang
 - Cubalah buat soalan TRIAL negeri-negeri lain dan cari topik yang semua negeri tekankan
 - Buat ringkasan nota ataupun nota ringkas tajuk-tajuk dari form 4 hingga form 5

rasa yang itu sahaja kot yang boleh Afiq kongsi.Nanti kalau ada tips yang baru Afing kongsi lagi ok SELAMAT BERAMAL


Like sikit jom

No comments: