Pentingkah Follower

Assalamualaikum dan Hye

follower


Follower? benda apa tu.Kalau korang yang bergelar follower tu mesti tahukan benda alah ni dan ada blogger yang mempunyai misi tertentu pasal follower ni.Misi meningkatkan follower....yaa setiap blogger mesti megimpikan follower yang ramai ataupun beriban kan.

   Follower dari kamus DBP edisi empatplohsembilan....ada ke? bermaksud pengikut,alah kalau edisi blog pulak bermaksud pembaca setia.Orang yang akan sentiasa mengikuti setiap update terbaru korang,bermakna semakin banyak follower korang semakin ramailah pembaca setia blog korang.

   Blog aku tak adalah banyak sangat follower,korang pon boleh bilang dengan jari..err boleh ke?  tapi aku berterima kasih sangat kepada korang yang follow aku,sekurang-kurangnya orang tahu kehadiran aku dalam dunia blog ni.TERIMA KASIH huhu besar terima kasih aku dekat follower dengan pembaca blog ni.

 
   Dunia blog ni ada satu trend sebenarnya, nak tahu? trend you follow i,i follow you back.Sihatkah trend ni? bagi aku tak salah nak membudayakan trend ni..choii ayat kau macam toink toink ja.Biarlah blog yang korang follow tu sentiasa diupdate.Ye lah kalau follower beriban sekali pon tapi dah tigaploh hari tak update buat ape.Jujurnya aku tak kesah kalau korang tak follow aku asalkan korang komen entry muehehe....bagi aku biarlah korang follow atas rasa suka kepada blog aku ni tanpa paksaan.

 Dalam dunia blog ni macam laman sosial yang lain jugak blogger boleh membantu antara satu sama lain dan membentuk satu komuniti.

   Bak kata seorang blogger ni yang bagi nasihat semasa aku mula-mula blogging dulu tapi sayang sejuta riban kali sayang aku tak ingat lah pulak nama dia.Kalau nak follow biarlah ikhlas.

   P/S   aku baru pasang commentluv ...selamat berkomen

Like sikit jom

4 comments:

seribupilihan said...

penting amalan sokongan antara sesama blogger..:-)

Afiq said...

@seribupilihan betul tu :)

Yumida Huda said...

yup...bila follow..menjaringkan rangkaian sesama kita...blh tahu perkembangan..jg menambah ilmu dgn dunia blogging..
pentingkah follower? ye..penting
pentingkah pembaca setia? ye penting.
pentingkah komen? aah penting. kasi hatiku bertambah girang..hikhikhik

Afiq said...

@Yumida Huda haha sama lh..