iTutor : Cara Letak Button Like di Setiap Entry

Assalamualaikum dan Hye

  Kali ni aku nak update sikit tentang cara nak letak button like untuk FB di setiap entry korang.Korang tahukan sesetengah pembaca blog korang bukanlah seorang blogger jadi susah lah untuk mereka nak tunjuk reaksi yang mereka suka entry korang

    Dengan meletakkan button like di setiap entry setidak tidak nya pembaca akan mengelike entry tersebut sebagai penghargaan dan mungkin ianya membantu dalam menaikkan traffik korang.Nak tengok contoh dia ye ok jom usya gambar di bawah ni...

letak button like di setiap entry
macam ni lah button like tu
      Ok sekarang kita terus ke tutorial pulak.Eh muka macam tak sabar dah tu hehe ok2 jom aku tunjukkan.

Login Blogger         Template   Edit HTML  'tick' Expand

Sudah ke belom? huhu ok kalau sudah sekarang tekan CTRL+F secara serentak kemudian akan timbul kotak search kecil kan.Sekarang korang cari kod ni

                                                     <b:if cond='data:post.title'>

dah jumpa kan sekarang ni paste kan kod di bawah ni bawah kod yang di atas.

<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=button_count&amp;show_faces=false&amp;width=90&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&amp;height=21&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:90px; height:21px;'/>

Preview dulu dan kalau tak ada error, save dan bergembira!! (*_*)

thanks read this entry
Like sikit jom