Apple iCam pencabar DSLR sedia ada

Assalamualaikum dan Hye


  Kepada pengguna pengguna iDevice ataupun peminat gadet Apple aku nak bagitau satu berita gembira nih. Designer dari Italy iaitu Antinio DeRosa dari ADR Studio telah mereka konsep gadget kamera yang diberi nama iCam untuk dipasang pada iPhone.

  Umum kita tahu bahawa Apple amat menitik beratkan tentang kebaikan kamera yang dipasang pada iDevice mereka.Untuk merealitikan sasaran Steve Job yang mahu Apple melobi teknologi dari segi fotografi maka ADR Studio pun mengambil langkah dengan memperkenalkan konsep terbaru kamera digital untuk iPhone.

    Andai kosep ini menjadi kenyataan ianya bakal mejadi pesaing yang hebat kepada kemera DSLR mahupun kamera digital yang ada.Dari segi reka bentuk memang terbukti Apple adalah pemenangnya jika dilihat reka bentuk setiap gadget Apple berdasarkan masa hadapan

    Antara ciri-ciri iCam yang dikhabarkan oleh ADR Studio ini ialah seperti 10 megapixel,Siri,Full HD,Bluetooth,perhubungan ke internet,ketumpatan warna yang besar serta beberapa ciri ciri yang lain.Jom tengok gambar gambar di bawah

                                                                
                     
                                                                

Like sikit jom

10 comments:

seribupilihan said...

cantik tp takde duit nak beli..tak keje lg..:-)

Afiq said...

@seribupilihan rasanya baru konsep ja kot..sama lah x keja lagi

Shiqin Sunshine said...

ok..mmg smart... huhu

Afiq said...

@Shiqin Sunshine ha aa smart sgt hoho

luqman zakaria said...

nampak mcm best...tp for sure harga die melambung tinginye..hehe

Afiq said...

@luqman zakaria best tu mmg best harga for sure mmg tinggi sapa tak kenal Apple kan

siMimi said...

smartttt wooo~~
peminat apple ke?

Afiq said...

@siMimi ha aa peminat apple .tapi hanya mampu minat ja wahaha

~AmyLiana86~ said...

wah bestnyer kalau dapat..hehe..

Afiq said...

@~AmyLiana86~ haruslah....design pon cantik hehe