Kelebihan iPad mini

Assalamualaikum dan Hye
kelebihan ipad mini

  Korang suka guna iPad tak pon teringin nak iPad? mestilah kan siapa tak nak kalau diberi peluang menggunakan tablet canggih keluaran Apple.Inc ni.

   Bagi peminat setia iPad tu mesti tahukan model iPad terbaru yang dikeluarkan Ya iPad mini,betul sangat nak tahu tak apa keistimewaan iPad mini ni jom baca dibawah

1. Skrin iPad mini hanya berukuran 7.9 inci lebih kecil dari iPad-iPad yang lain tetapi masih mengekalkan resolusi skrin iPad yang sebenar iaitu 1028X768.Selain itu saiz skrinnya juga memenuhi ruang housingnya

2.  iPad mini lebih nipis dan ketebalannya hanyalah senipis sebatang pensil.Berbanding dengan tablet-tablet mahupun iPad-iPad yang lain iPad mini boleh dikategorkan sebagai tablet tenipis yang pernah dicipta.

3.  iPad pertama harga di bawah RM1000.Ini mungkin berita baik bagi peminat iPad yang mempunyai bajet di bawah RM1000.Anggaran harga bagi iPad mini versi WiFi ialah RM999.

4.  Menyokong applikasi iPad yang terdahulu.Pengguna iPad mini boleh menggunakan applikasi iPad yang terdahulu bagi iPad mini kerana resolusinya sama sahaja degan resolusi iPad terdahulu.

5.  Dilengkapi dengan 5 megapixel kamera iSight dan beroperasi dengan cip A5 dual core 

6. Kitaran hayat bateri yang dipertingkatkan sehinga 10 jam bagi penggunaan aktif.

Like sikit jom

2 comments:

Husnalyas said...

tak de duit nak beli ipad. tunggu kawen dengan dato' dulu kot baru dapat pakai ipad :P

Qye said...

yo lah.Fq pon tunggu Datuk mana-mana suruh kawen dgn anak dia aru boleh erasaiPad haha :P