iTutorial : Tambah Kod HTML/Java script Ke Dalam Blog

Assalamualaikum dan Hye



Hurm mesti ada kan yang nak masukkan widget ke dalam blog tapi tak tahu cara.Jom-jom Fiq nak bagitahu cara-cara dia.



Log in →  → Layout

Dah boleh buka ke? kalau dah boleh jom ke langkah yang seterusnya klik 'add gadget'.Tak tahu tengok gambar dekat bawah tu haa :)

Bila dah naik 'pop-up' window tu cari pulak HTML/Java script

dah boleh kan? sekarang masukkan kod HTML/java script widget korang ke dalam kotak tu


Selepas itu tekan 'save'. Yeay!! dah berjaya 'tepuk tangan' :)
Like sikit jom

2 comments:

✿A I N A A✿ said...

tutorial tok bentuk dashboard yg baru.. great! sesuai utk newbie..

Qye said...

hehe thnkz