iTutor : Guna Gambar Sebagai Header

Assalamualaikum dan Hye

Kali nak buat tutorial tentang cara-cara nak guna gambar untuk header.Korang mesti teringin kan nak guna gambar sebagai header blog korang macam blog ini dan blog ini.Cantikkan header blog diaorang.Jom Fiq nak ajarkan cara nak sediakan gambar tersebut .


1. Log in Blog korang selepas itu pergi ke Dash board
                       
tutorial

2. Lepas itu akan muncul layout blog korang.Cari kotak Header dan klik 'edit' pada kotak header korang

     
3. Selapas muncul pulak 'pop-up' windows macam ni

                 
       1. Pilih sama ada korang nak upload melalui komputer ataupun guna gambar yang   telah siap sedia di dalam internet          

       2. Pilih tetapan paparan gambar header korang   

4. Selepas itu tekan 'save' dekat bawah sekali . Jadi tak? kalau jadi Alhamdulillah Fiq berjaya membantu korang
Like sikit jom

No comments: