Cara Buat ChurpChurp

Assalualaikum dan Hye




  Apa tu ChurpChurp eh?  ChurpChurp ni satu program untuk buat duit.ChurpChurp ni pada mulanya untuk Twitter saja tetapi sekarang  korang boleh guna di Facebook , Blogger dan lain-lain .Fiq pon baru join jugak sebenarnya kalau korag nak sertai Fiq join ChurpChurp ni.Jom ikut cara dibawah...... klik sini 

1. Mula-mula sekali korang Klik sini yaa untuk pergi ke ChurpChurp
2. Isikan Email korang dan password dan klik sign up 
3. Log in email korang dan klik link yang diberi untuk verified kan account
4. Kemudian Klik sini dan masukkan email dan password yang korang tadi
5. Dia ada naik macam ni kan ? kalau betul yess korang da berjaya daftar


6. Step 1 dia tulis Connect to your Twitter account kan.Kalau korang ada witter klik lah dan isikan apa yang dia nak ya.Kalau tak ada Twitter korang tekan skip ja
7. Step 2 pulak dia kata Connect to your Facebook account, yang ni korang wajib buat sebab nya dia kena juga connect dengan salah satu account .Korang pilih lah nak connect dengan account mana ya.
8.  Bila dah klik connect dengan Facebook tu masukkan email dan password korag macam biasa.Selepas tu dia keluar macam gambar dekat bawah korang klik go to app 


9. Selepas tu korang akan dibawa ke Step 3.Isi semua maklumat dekat situ dengan benar ok tak nak tipu-tipu nanti tak dapat duit hehe. Lepas dah siap isi klik update
10.  Kemudian Isi pulak profil korang pada bahagian setting bagi lengkap takot-takot cek tak sampai pulak      
11. Lengkap sudah pendaftaran korang.Klik lah bahagian Rewards untuk pilih iklan-iklan untuk di share

Jom klik ChurpChurp 

nantikan tutorial cara untuk masukkan iklan ChurpChurp ke dalam blog ya               
Like sikit jom

6 comments:

Anonymous said...

macam mane nk promote kat facebook??

Afiq said...

@Anonymous ada dekat bahagian sharing tak pon copy ja link dia lpastu paste dekat status

Wanie Syiteru said...

Assalam , hey wanie nk tanye mcm mane nk letak churp churp yg afiq buat kat atas header afiq tuh , tapi wanie nk letak kt sidebar . wanie baru je daftar churp churp semalam , churp churp dah lain sikit laa , wanie tak tao macam mane nk copy image link . tak tao mane satu gambarnye -_-

Wanie Syiteru said...

Assalam Afiq , wanie nak tanye mcm mane nak letak churp churp mcm kat atas header afiq tapi wanie nk letak kt sidebar , wanie baru je daftar churp churp semalam , and churp churp dah lain sikit , so wanie tak tao mane satu gambar churp churp yg patot wanie COPY IMAGE LINK , plezzz tolong ajarkan :(

Afiq said...

@Wanie Syiteruwasalam .. wanie yang churp atas header dengan tepi tu guna nuffnang :)

Wanie Syiteru said...

@Afiq ok thnkzz :)