Rahsia Seorang Lelaki

Assalamualaikum dan Hye

Hari nak tukar 'arah angin' sikit eh nak tukar selera sikit.Kali ini aku nak erita tentag rahsia kaum lelaki nih,selalu korang baca dekat blog-blog diaorang selalu cerita pasal perempuan ja kan, baiklah kali ni aku nak kongsi lah rahsia kami ni.Yang perempuan tu baca elok-elok hehe dan yang lelaki pulak cuba cek sama tak dengan diri korang

1.   Lelaki benci tengok orang lain main manja-menja dengan buat hati dia
2.   Lelaki suka sangat tengok senyuman perempuan
3.   Lelaki bila dah suka kepada seseorang perempuan tu pada dia semua tentang perempuan tu adalah baik
4.   Lelaki akan buat apa sahaja untuk menarik perhatian perempuan  *betul ke?
5.   Lelaki tak penting kan paras rupa pon sebenarnya tetapi lebuh mementingkan kekemasan seseorang perempuan itu
6.   Lelaki boleh mengenali seorag perempuan itu secara lengkap hanya dalam masa 10 saat *wow biar betul
7.   'Da makan eh?' dan 'Tengah buat apa tu?' adalah ayat pertama ditanya lelaki ketika bermesej untuk menghilangkan kegugupan *mengaku je lah aku pon buat
8.   Lelaki boleh berkenalan dan bermanja dengan perempuam sepanjang hari tetapi sebelum masuk tidur dia akan teringat dan merindui perempuan yang sentiasa di hatinya
9.   Lelaki benci bila perempuan bercakap mengenai Ex-bf dia
10. Banyak benda yang lelaki tak dapat beritahu kepada perempuan
11. Fakta ni : Lelaki boleh menangis
12. Lelaki tidak akan mengalah kepada perempuan yang telah merejact mereka
13. Lelaki jarang beragan besar tentang perempuan yang mereka minat
14. Sekali perempuan memikat hati seseorang lelaki tu,maaflah tiada perkataan undur balik untuk ada
15. Lelaki suka apabila perempuan sentuh tangan dia *bagi yang HALAL ja tau
16. Lelaki kan gagap bila bercakap dengan perempuan yang mereka minat
17. Lelaki benci kepada perempuan yang Hyper Act a.k.a Gedik
18. Lelaki pantang jika rambut mereka disentuh
19. Lelaki beajar dari pengalaman yang mereka lalui
20. Lelaki yang benar-benar mencintai anda akan rela melepaskan perempuan yang dia sukademi untuk kebahagiaan perempuan itu
21. Lelaki tak kisah tentang diri mereka
22. Lelaki lebih tenang dalam menghadapi masalan dan banyak memikir jalan keluar
23. Lelaki tidak suka perempuan yang memakai minyak wangi secara berlebihan
24. Lelaki sayang ibu mereka lebih dari peremuan yang mereka sukai
25. Lelaki selalu memikirkan secret admire mereka tetapi bukannya tanda yang dia menyukainya
26. Lelaki berkebolehah mengendali masalah mereka sendiri
27. Lelaki suka perempuan yang mempunyai sifat mirip seperti ibu mereka
28. Perempuan adalah kelemahan utama lelak
29. Lelaki lebih mementingkan berat badan seseorang perempuan berbanding ketinggiannya
30. Lelaki lebih menyalahkan diri mereka apabila sesuatu masalah timul
31. Jika lelaki memberitahu seseorang perempuan itu dia sangat mempercayai perempuan itu.
32. Kalau lelaki mendiamkan diri ketika berbual ataupun ketika bermesej dia mahukan anda memulakan bualan.
33. Tanda lelaki memberitahu perempuan yang mereka menyukai perempuan itu adalah dengan bergurau.
34. Lelaki tidak suka kepada perempuan yang lancang mulutnya

Hehe betol ke tak  korang nilai sendiri ah ye.... 
Like sikit jom

20 comments:

AnonyMouse said...

ouh baru tau. bermanfaat gilaaa! LIKE LIKE xDDD

Qye said...

hoho :D

seribupilihan said...

ya ke nie..apa2 pon terima kasih coz entry nie menarik..:-)

Anonymous said...

Hahah...wow, amazing la..thanx

Anonymous said...

Thankz.. sgt menarik.. like..

Anonymous said...

Knape bf sy like pic pmpuan laen byk giler tp xde 1 pic sy pon yg die like??adkah tu tande die xsyg sy???

Anonymous said...

Ye Betul .

Anonymous said...

lelaki...suka org ade agama....itu lah yg perlu didahulukan....alah kalau dia suka skali pon...belum tentu jodoh kita...so org perempua. xpayah susah2 pikir tentang secret admire kita lah.. buang masa... krna belum tentu jodoh...."kita merancang..Allah juga merancang...sesungguhnya Allah sebaik-baik perancang"...surah Ali Imran..: 54

nasuha said...

I like this

doompiegurlnut said...

Hahaha. Serious kelakar. No10 tuh buat I tergelak. Lelaki suka berahsia ek? I tak declare then masa I final exam dea salu teman I study sampai larut malam. I mula pelik. Dea tak cakap masa tuh. Dea cover sebab malu. Good info. Keep it up boy!

Anonymous said...

waw! sgt berguna... tp kn. kalu lki tu dh berpunyer..tp dy jnis gurau2 gk dgn prmpuan lain..cth:"ye la..xnak mnat ak ke?"

haha..tu cmne plak.ni kwn sy.sy perhatikan je dy.

ainamiru CB said...

ok tadi ckp, org lelaki suka tngok prmpuan senyum. soalannnya,KENAPA?

ainamiru CB said...

( Lelaki boleh mengenali seorag perempuan itu secara lengkap hanya dalam masa 10 saat *wow biar betul )

betul ke....tak percya, hati manusia mana bleh kita tahu..dngn tepat.

ainamiru CB said...

( Fakta ni : Lelaki boleh menangis )

hahaha, sya tak pernah jumpa lelaki menangis, kt dlm dunia ni .
kecuali drama korea. huhu!

ainamiru CB said...

( Lelaki tidak akan mengalah kepada perempuan yang telah merejact mereka )

betul ke? susah nk percya, jika dh bukan milik dia tak kn nk teruskn.

ainamiru CB said...

( Sekali perempuan memikat hati seseorang lelaki tu,maaflah tiada perkataan undur balik untuk ada )

betul ke? tapi tak kot, sb tak mustahil dia tak akn cri perempuan lain, sb lelaki kn boleh khwin smpai empat...

ainamiru CB said...

( Lelaki pantang jika rambut mereka disentuh )

yg ni btl kot. tapi kenapa?

ainamiru CB said...

( Lelaki selalu memikirkan secret admire mereka tetapi bukannya tanda yang dia menyukainya )

oooo mcm tu pulak... pelik2..

Anonymous said...

Thank byk ²

Anonymous said...

Mungkin sbb die nk hubungan yang silent relay. Lg bahagia kot