iTutorial : Butang close pada float widget

Assalamualaikum dan Hye

 Hurm mesti ada yang pening kadang-kadang kita pergi melawat blog seseorang tu tetiba penuh dengan widget ataupun iklan  yang terapung-apung.Bagi yang guna Netbook macam Fiq ni sudah tentu lah menggangu padangan kitaorang ak baca post tu sebab skrin kitaorang kecil sahaja.
     Cara penyeleaian nya letakkan butang close pada iklan tersebut supaya pembaca boleh tutup iklan tu jika mengganggu pengihatan.Macam mana nak buat butang close tu ,jom tengok bawah

       Log in →  → Layout → Layout → add a widget → HTML/java script

selepas itu copy dan paste saja kod HTML dekat bawah ni dan paste

<div id="cry"><div class='widget-content'><br><div style="position: fixed; bottom: 350px; right:161px;"><p align="right"><a href="#" onclick="document.getElementById('cry').style.display = 'none';">C<br/>L<br/>0<br/>S<br/>E</a></p><br><div class='widget-content'><div style="position: fixed; bottom: 0px; right:0px;"><br><br>000000000<br><br></div></div></div></div></div><br></div>

#Yang 000000000 tu masukkan kod iklan ataupun widget korang

selepas itu tekan 'save'   Dah siap !!   (^_^)
Like sikit jom

2 comments:

PORUMAN said...

nak beriklan sgt hinggakan menyusahkan pembaca atau pelawat.. mmg menyakitkan ati

Qye said...

hehe btul jgk tu