Whatsapp medium baru sistem komunikasi

Hye



Whatsapp? ada yang tak tau lagi ke? Whatsapp ni applikasi baru yang menyediakan kemudahan SMS, MMS,Panggilan suara alah pendek kata nak sama macam Blackberry Messenger,iMessage tu lah cuma Whatsapp ni applikasi cross-platform.Tak tau apa tu cross-platform? applikasi cross-platform ni maknanya dia boleh dipakai oleh semua sistem operasi telefon bimbit tak kira lah iOS ke android,Blackberry os ke symbian ke semua boleh.
kelebihan Whatsapp berbanding applikasi messenger yang lain...

1. Tiada caj bayaran dikenakan bagi setiap tukaran pesanan cuma caj data sahaja yang dikenakan mengikut penyedia perkhidmatan masing-masing

2. Whatsapp merupakan cross-platform application yang boleh dipasang pada semua sistem operasi telefon pintar.

3. Selain dari bertukar pesanan pengguna boleh berkongsi gambar,lokasi membuat panggilan suara serta video.Menarikkan

4. Cepat dan mudah.Setiap kenalan anda diimbas buat pertama kali selepas dipasang bagi menyemak sama ada mereka juga mempunyai Whatsapp tanpa anda bersusah payah mendaftar kenalan.

5. Applikasi ini memberikan perkhidmatan percuma selama setahun.Selepas tempoh itu pengguna akan dikenakan caj USD 1.99 kalau tukar dalam RM dalam 7 ringgit kot..

Jom Pakai WHATSAPP
Like sikit jom

No comments: